0318 618 406
https://www.technofil.nl/branches/gezondheidzorg/_555____NL
Zoeken
Winkelwagen
 

Luchtkwaliteit in de Gezondheidzorg

Als er ergens een goede luchtkwaliteit belangrijk is dan is dat wel in de gezondheidszorg.

Daarom bieden wij een goede service op het gebied van onderhoud aan uw luchtbehandingskast (LBK) daarbij kunt u van ons verwachten dat wij professioneel uw installatie op orde houden.

De luchtkwaliteit moet goed zijn

In ziekenhuizen, klinieken, zorginstellingen enz. of te wel de gezondheidszorg is het erg van belang dat de lucht kwaliteit/klimaat op orde is. Vooral daar waar verspreiding van ziekmakende organisme het grootste is het van belang dat er een goede luchtfiltratie plaats vindt. Dat doen we door het goed plaatsen van de juiste filterklasse op de juiste plaats in de installatie. Ook het reinigen van de installatie en kanalen is erg belangrijk, alleen op deze manier houd je de lucht kwaliteit op hoog niveau.

Clean room's

In een clean room omgeving (laboratorium, operatiekamer) is er sprake van een gekwalificeerde omgeving. Lucht moet daar voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. De medewerkers van technofil hebben de VCCN Clea room cursus gevolgd en zijn in het bezit van een cleanroompas. Wij kunnen u in deze van dienst zijn met: Validatie van clean rooms, Monitoring van clean rooms, Reiniging van clean rooms. De clean room dient na de validatie gecontroleerd te worden op het juist functioneren.

Op uw wens van classificatie

Afhankelijk van de classificatie van de clean room dienen er enkele metingen verricht te worden. Technofil zorgt ervoor dat uw clean room aan de gestelde parameters voldoet.

Energie besparend

Naast goede lucht kwaliteit wordt energie besparen steeds belangrijker voor veel mensen en instellingen. Door te kijken of er filters met langere zaklengte of meerder zakken toevoegen aan de filter creëer je een lagere weerstand daardoor zal de motor minder hard hoeve te draaien en zal dat energie opleveren. Ook door middel van het op juisten manier plaatsen van de v-snaren en snaarschijven. Als wij snaarschijven plaatsen zullen wij altijd gebruik maken van speciaal laserapparatuur om de snaarschijven exact in lijn te plaatsen daardoor slijt de snaar en snaarschijven minderhard ook heb je minder weerstand van de motor. De v-snaar spannen wij altijd met een frequentie meter, met de gegevens van motor en ventilator berekenen wij de ideale frequentie uit. Door alles op de juist manier te instaleren levert dat een aan zienlijke besparing op.

Professionele installatie en onderhoud

Voor aanpassingen op het gebied van luchtbehanding bent u bij Technofil aan het juist adres. Wij hebben een zeer professioneel montage team met veel ervaring op het gebied van luchtbehandeling. Voor het vervangen van bijvoorbeeld een kleppenregister, filterframes, aanzuigrooster. Maar ook zijn wij gespecialiseerd in het vervangen van motorlagers en ventilatorlagers. Als er roest in uw installatie is ontstaan dan kunnen wij voor u de roestplekken ontroesten en opnieuw coaten. Als bijvoorbeeld de bodem/wanden/plafond van de LBK (LuchtBehandelingsKast) is door geroest is en opnieuw coaten niet meer mogelijk is dan kunnen wij er een nieuwe bodem/wanden/plafond plaatsen van plaatstaal of rvs.

Meer informatie?

Wenst u meer informatie te ontvangen of wilt u een vrijblijvend gesprek over de luchtbehandeing van een ziekenhuis? Neem dan contact op met onze adviseur.

Vrijblijvend advies aanvragen