0318 618 406
https://www.technofil.nl/installatie-service/service-en-onderhoud/onderhoud-aandrijvingen
Zoeken
Winkelwagen
 

Onderhoud aandrijvingen

Technofil biedt meer dan alleen luchtfilter oplossingen, bij veel van onze klanten wisselen wij ook de lagers, poulies en de v-snaren. Het smeren van draaipunten hoort hier ook bij. Onze monteurs hebben een lager training gevolgd, daardoor kunnen zij vakkundig en met de juiste expertise te werk gaan in uw kostbare installatie. Nadat deze werkzaamheden zijn voltooid, zult u een optimaal draaiende overbrenging hebben, dat uiteindelijk ook weer scheelt in de energiekosten.

Vervangen van v-snaren

Hierbij wordt de uitlijning van de snaarschijven gecontroleerd en zo nodig hersteld of verbeterd, dit gebeurt met laserapparatuur. Tijdens het monteren van de v-snaar wordt er door middel van een frequentiemeter gecontroleerd of hij juist is gespannen, uiteraard volgens de opgave van de fabrikant.

Vervangen van lagers

Het controleren van de lagers gebeurt met een infrarood thermometer en een stethoscoop.

Lagers vervangen kan op meerdere manieren, wij kiezen altijd voor de thermische methode, bij deze methode is het belangrijk dat er op de temperatuur wordt gelet om verbranding van smeermiddel te voorkomen. Daarom werken wij met inductie apparatuur, dit biedt de meest betrouwbare oplossing. Daarnaast gebruiken wij tijdens de montage ook handschonen voor een optimale bescherming van de lagers.

Het is bij ons vanzelfsprekend dat wij de werkplek schoon achter laten en het afval afvoeren.